May 23, 2019, 3:34 PM

13.4 

  Poetry
514 2 3

Ново начало -

всяко вдишване, всеки нов ден,

всяка бегла усмивка,

всяка казана дума в следващ момент.

Всяка раздяла.

И последната тъжна сълза...

Нежна и топла прегръдка,

била тя дори и в съня.

И нощта е ново начало-

в свойта тъмна и страстна мъгла.

обичайна заблуда това е,

че била тя край на деня.

И смъртта даже носи начало

на човешка непонятна мечта.

Ала има ли съдник да каже,

кой е прав във свойте дела?

И така е било и ще бъде!

всеки прави си своя съдба -

да избира дали е начало

или завършек на сложна игра.

 

Няма край!

И няма начало!

Даже няма секундни права.

Носиш всяко решение в себе си,

господар си на свойта съдба!

© Ивайла All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря за коментарите. Да, не слагам заглавия. (на нищо Дати са това - в повечето случаи датите на написване.
  • Общоприето е дата да се пише под творбата. При това пълно изписана. С годината.
  • Странно заглавие. Дали е дата?
Random works
: ??:??