Jun 28, 2014, 11:39 AM

14 февруари 

  Poetry » Love
463 0 0

Днес празник е. На маса в ресторанта

облечен официално мъж седи,

поставил върху пръстен диаманта

в кутийката на женските мечти.

 

На масата – бутилка бяло вино,

кристални чаши в позлатен обков.

Сърцето му трепти недоловимо

от щастие, надежди и любов.

 

Денят е важен. Дълго го подбира.

Светеца Валентин ще честват днес.

Червени рози, шоколад избира.

И тихо заведение, с финес.

 

Любимата му нещо закъснява.

Цветята вехнат. Музата мълчи.

А после телефонът иззвънява

и потъмняват мъжките очи.

 

Поръчката той дрезгаво променя.

Стои притихнал, с поглед изтерзан.

Червено вино бялото заменя –

сега празнува Трифон Зарезан.

© Любка Славова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??