На Г.
Дълбоооко в себе си ще се сгуша
и болката си душевна ще изплача.
Разумът ми мълком ще слуша
и ще търси изход от здрача.
Събрала се в едно
светата Троица -
Тяло, Душа и Мисъл,
грим ще сложи -
усмихната щастлива птица,
скриващ на деня ми празния смисъл.
Така намерила своята цялост,
на Господ, Дявол и
цялата природна тълпа,
в кротка смиреност ще изрека:
- Благодаря, че ме научихте
да оцелявам сама!
© Светла Славчева All rights reserved.