Малки червени ягоди
в очите на вечерта
и синьо
по инертното тик-так на часовника.
Пътят е въже,
което разплита вятъра
във всяка мисъл и посока.
Избърсани чувства
редят пасианси
до празната ниша на времето.
Оставям болезненото сричане,
за да прегърна индигово облаче
и да поплача.
© Росица Илиева All rights reserved.