Jul 2, 2012, 3:24 PM

3 куплета в 3 след полунощ 

  Poetry » Love
957 0 12

Запазих на върха на кýтрeто си песъчинки три,

от онзи час, преди петлите трети глухо да запеят –

една за спомен, една забрава, а трета да боли –

ни дъжд да я отмие, ни вятърът да я отвее...

 

Запазих вляво от брега оголен стъпки три –

една за теб, една за мен, а трета за луната рижа.

Следполунощно в чашите белееха се 3 сълзи –

две сбъднати, една самотна – с неизречените грижи.

 

След три акорда корабни изгубих там, на плажа,

три перли, откъснати от пулса ми, танцуващ с мрака...

Когато всички тишини за мен три притчи ти разкажат,

тръгни след рижата луна, където две очи все още чакат.

© Даниела All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??