3 МАРТ
Щеше да е грехота на този ден
да възпявам свободата,
когато със вериги съм обременен
и с несити братя.
Щеше да е грехота на този ден
да не запаля свещ във храма
в памет на погиналите не само зарад мен
и не заради хляба само,
а за нещо по-голямо като свобода,
като полет в безкрайно небе.
Ако весел и усмихнат бях. То затова
щеше да е грехота на този ден.
Щастлив съм, че го нося и го знам
и че свеждам поглед към земята ням.
03.03.11г
© Ангел Веселинов All rights reserved.