Шамар
Длан, правеща сцепление,
без чуждо разрешение
с бузата на тоз отсреща,
казал ти одеве нещо
за страстите си низки
към твойте хора близки.
Шкембе чорба
Най-хубавото нещо
поднасяно горещо,
а сутрин след запой
явява се герой
и хвърляйки се в бой
с оръжия безброй
готова е да спука
гъза на махмурлука.
За верни дружки сбира:
студена, потна бира,
лют червен пипер
и силен полимер
от чесън и оцет,
слагани без ред.
Шега
Начин право да се казва,
без човек да се раздразва.
А добрия тон запазва
туй, че в смях се то замазва.
© Марин Цанков All rights reserved.