Apr 9, 2013, 9:57 PM

* * * 

  Poetry
392 0 0

Защо животът те отне от мен, 

отне ми детското и женското начало,

отне ми майчината ласка и опора, 

а това продължава да ми липсва, хора!

 

Защо не мога да се сгуша,

тъй както дете в майка си отново, 

звънкия ти глас отново да послушам

и смисълът да се открие отново.

 

Да те погледна и да видя синевата

и блясъкът на дните във очите ти,

защо не мога аз да бъда дъщерята,

която прегръща майка си в дните?!

 

Защо очите ми са пълни със тъга,

а сърцето от любов прелива, 

защо няма да кого да я дам сега

и на самотата чашата е тъй горчива?!

© Диляна Станкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??