Mar 22, 2007, 3:05 PM

40 

  Poetry
747 0 9

Заспи, мое Сърце уморено!
Не срещай зората будно! Заспи!
Ела, мое Чувство, от студ обгорено.
Стопли се. Жаравата още мъжди...


Ела, Болко стара...
Влез тихо, на пръсти.  Вратата сама отвори.
Ключа съм оставил отвън, във дувара -
за гости, нечакани в ранни зори.


Ела, Обич моя, преминала бури, гори...
Ще чакам!...  И зная: Дори да боли,
дори да усещаме края,
Надеждата, Обич, все тъй ще блести!
               *
Не заспивай, Сърце уморено!!!
Посрещни деня будно... Бъди!
Здравей, Чувство мое, солено!
Ида!... Чакат ме всичките Дни...
                     28/11/00

© Симеон Дончев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??