Всеки ден си събирам
по мъничко щастие -
в малка торбичка
прибирам
усмивка на някой познат,
развеселяват ме
с вица от вестника,
изпросвам си и комплимент,
все пак съм жена.
Връзвам си здраво торбичката
и я надписвам: "Не пипай!"
Защото
там не допускам
да ровят завистници,
дето ми сочат
гредата в окото.
Вечер по навик
си спомням живяното
и пак пресявам
сеното от плява,
а торбата,
тъй старателно скътана
на по-малко, уви,
се стопява...
2004г.
© Ая Цонева All rights reserved.