Jan 29, 2019, 11:00 PM  

Любовта е гнет 

  Poetry
635 6 8

Гнети ме, когато светът свойте звуци отприщва,

кална, премятаща каменни думи, бучаща река,

завряла от черни - изтръгната злост - коренища;         

а го няма спокойният, плътен, пречистващ твой глас.

Гнети ме, отвсякъде чифти очи в мен се впиват,

сякаш съм в призрачна, дебнеща, гъста гора,

от таз дружелюбна потайност тръпки побиват ме;

твоят поглед ми липсва - искрено-стоплящо-благ.

Гнети ме от чужди ласкателства - мамещи букли,

неестествено лепнат додатък връз жива душа,

донагласяне чак до типа на страхотната кукла;

мен мили, понякога твърди, но твои слова ме тешат.

Гнети ме от устни с гнусни представи, че слизат

по тайни фантазии-пътечки към женския храм;

единствен допря първо в болката устни загрижени,

затова само твои целувки ще стигнат до "там".

Гнети ме, когато плячкосва светът сетивата ми,

достатъчно пълни с потебен копнеж и мечти!

Любов е, когато щастлива съм в твойте обятия!

Любов е, когато светът, в който липсваш, гнети!

© Таня Донова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Знаеш, че ценя присъствието ти!
  • Казала си най съкровеното.Като скрижали изписани на камък.
  • Благодаря ви, драги мои!
  • Еха! Много силно! Поздравления, Таня!
  • А гнет ли е ако обичаш Свободата?
    Дори и сладкото понякога горчи.
    С очите си усещаш красотата,
    а Любовта сърцето кара да трепти!
  • Любовта е... Не знам...
    Хареса ми...
  • Таня!....
  • Гнети ме, когато плячкосва светът сетивата ми,
    достатъчно пълни с потебен копнеж и мечти!
    Любов е, когато щастлива съм в твойте обятия!
    Любов е, когато светът, в който липсваш, гнети!
    !!!
Random works
: ??:??