Гледам коледната мъничка елха
и висящите по нея нещица -
еленчета, джуджета,
а снежният човек дори е с каска!
Интересно! От какво ли се предпазва?!
Да не би от слънцето?
Ами да! Неговата ледена снага
от слънцето веднага ще изчезне.
Ще щръкнат само две очи,
които ще надничат
и тъжните си впечатления
не ще има къде да приютят!
Стой си с каската, човече, стой,
очите ти не ще го понесат...
© Елена Рускова All rights reserved.