Oct 1, 2007, 6:02 PM

^*^*^*^ 

  Poetry
664 0 7
Криволичих по кални пътеки и
стръмни баири,
разпиляни надежди след мен се чернеят
във блатото...
устните изнемогват да топлят длани ревниви,
изсушени реки са очите, от години неплакали.

И немее гласът да повика един път за
милост,
мълчаливо душата раздрана кърви
и мирува.
Търся пътя, но пътища много
и ни един истински,
световете са тесни за моята жажда
одумвана.

А зениците са изсъхнали днес от тревоги,
ни сълза в тях не зрее, отровна съм
като  пустиня.
Изгревът не достига до моите вопли,
през нощта се размивам на капки женска
ранимост.
И горя неразбрана, смълчана
и буйна,
и грешна.

Пожелах да бъда истинска снощи,
изгорих във камината прашните
спомени вчерашни,
и разкъсах извехтялите клетви
на парченца, без милост.
И дано утре има място в сърцето за още...
онова сърце
дали още бие?





© Кристина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??