Jul 21, 2019, 6:34 PM

... 

  Poetry » Love
602 5 2

Голямата любов била голяма,

защото тъй високо ни издига.

Игаря всичко с буен ярък пламък

и никак не умее да ни стига.

 

Но също е голяма и понеже

с най-тежък камък може да притиска.

С най-остра мъка идва да ни реже,

с най-дива сила иска да ни липсва.

 

Голяма е... А малък е човекът,

едно петно във космоса вековен... 

Започва прозаично с кратка среща,

но само миг - духът ти е поробен.

 

Голямата любов не ни прощава.

Не жали, не потрепва, не отстъпва....

Не знаеш вече мир или война е.

А само, че не мисли да си тръгва. 

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Поздравления за стиха ти,бялатишина!
  • Може би е голяма, защото ти открива тайните на твоето сърце... Красива любовна лирика!
Random works
: ??:??