Разбирам, че вече е късно,
да стана лъжец обигран.
Лъжата е цяло изкуство,
ще стана веднага за срам.
Под път и над път днес се лъже,
лъжците на почит са днес.
Трибуни им правят, естради,
говорят пред бедния плебс.
Лъжците са друга порода,
те нямат сърца и души.
За съвест, какво да говорим,
щом падат големи пари.
Лъжците лъжци си остават,
в кръвта им лъжата тече.
Простете им, що да направят,
те спят под лъжливо небе.
____________________________________
*- Мендацибус - mendacibus(лат.) - лъжци
© Хари Спасов All rights reserved.