Oct 29, 2008, 8:36 AM

* * * 

  Poetry
407 0 6

В очите му открих
онази тъжна истинска история...
(а всъщност - моята),
която като примка
около шията ми
бе се впила.
Болезнена прищявка,
че мога свободата си да искам.
И... да я имам!

 

В очите му преминах границата -
онази, между
радостта и болката, която
често ме пречупваше.
От срещата с една
недочетена страница
на моя житейски роман.
И моля се за себе си и него,

 

защото болката е вече
само сладостно очакване.
В очите му видях се - истинска!
И не съм била отдавна толкова!
Благодаря ти, Боже, че го има!
Какво бих била без очите му?!
(Но зная, че ми липсват много.)

 

В очите му... Във тях
открих се.
На дъното.
И позабравената своя същност.
В него преоткривам стари истини,
най- вече Себе си откривам.

Но.
Сега дори и болката взаимна е.

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??