Apr 28, 2010, 7:47 AM

А "Ако" сънищата се сбъднат?!? 

  Poetry » Love
608 0 3

 

А "Ако" сънищата се сбъднат?!?

/ провокирано от "Ако" - yotovava /

С груба длан ще запаля свещица...
Ще си сложа тъмните очила...
Пия обич от суха тревица.
Дали има живот след слана...

Не ме забеляза. Бях ти страничен.
Щях да остана. В сърцето ми - лед.
Стапя се... Стапя се твоето отричане.
Искам да бъда под теб слънчоглед...

Искам до теб с глава преклонена
да вдишвам Живота от най-нежното лоно.
Старите грехове... Твоята Прошка над мене.
Искам да бъда и твой и свободен...

Ако можеше стихове да заложа,
щях да си купя по-младо тяло,
щях да съм Роба, щях да съм и Велможата,
щяхме да бъдем Святото Цяло...

Девет живота тебе ли чаках?!?
Девет живота без котка до печката...
Много се скитах, падах и плаках.
Подрумче си нямах. Сам по пътечките...

Обещавам ти нощ! Една нощ само...
Тогава ще видиш как угасва Зорницата.
Небе и звезди ще скрия със рамо,
криле ще ти дам, а ти ще си Жар - Птицата...

Една само нощ... Един само стон...
Аз ще ти бъда Светото Причастие.
Ще се сливаме с тебе в екстаз, в унисон.
Ти ще ми бъдеш малкото щастие...

Знаеш ли, понякога тръпна от думите.
Знаеш ли, от себе си те спасявам.
Ти щом си палава, аз съм безумен,
че в стих и във букви само оставам...

Знаеш ли, щом затворя очи,
страхувам се от Отвъдното...
Свърши мастилото... Свещица гори...
А нашите сънища "Ако" се сбъднат?!?

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??