Dec 21, 2012, 2:17 AM

А беше млада болката... 

  Poetry » Phylosophy
425 0 2

....

 

... не ме потупвай, минало, да се обърна!

Дори да носиш хладен ветроход от юли...

Не пръскай бузи портокалови с копнеж оранжев,

не ме ласкай под тиса с меланхолни думи...  

Не можем, минало, да се завърнем,  

следите ни са влезли в чужди стъпки...  

 

... да бяха влъхвите дошли от Сирия

и щастието в пелени да отнесат на тъмно...

Данайците сменили биха златото и смина

за първия троянски коневръзец...

А беше млада болката - като хлапе на седемнайсет,

и беше силна като лудост...

 

... не ни отвеждай на брега си, минало,

там хищна морска пяна бие мидите,

амфибията Ихтиандър ги завлича в плитчините

да мамят нас, смутените,  към дъното,  

където няма ни забрава, нито жадни,

и времето е морскосиньо винаги...

 

© Златина Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "... следите ни са влезли в чужди стъпки..."

    Прекрасно е!
    Болката няма възраст...
  • Красиво...
Random works
: ??:??