А бях русалка, неподправена и чиста...
Моряк тъй опитен сломи ме!
С брада, с лула и всички други екстри!
Излъга ме, невернико!
Измами ме, нали?
Сега съм сива, даже зеленикава...
Плацикам се в аквариум сред мъртви миди...
Сега съм мъртво сива, не помръдвам...
Не ме възрадват твоите изкуствени пластмасоиди...
А бях русалка,
някога красива, бях обаяние на всички брегове...
Косите ми, след като ме прeвзе - острига!
Запуши в мене всички мои буйни ветрове!
Сега успявам трудно да съм като свещ самотна...
Така и не намирам вече пристан свой!
Сега съм само просто шепа морска пяна...
Дали поне ще донеса на някого покой?...
© Просто Някой All rights reserved.