Нощен път. Сама луна.
Знаци говорими.
Лебед с вдигнати крила.
Болка поправима.
Бавна снимка на око
в лъскава витрина.
Тъжен манекен и гол,
със цена, без име.
От бездомни тишини
двама непознати.
Без изкуствени сълзи.
"Някога"- на вятъра.
Сито, спомени, мъгли...
и цигулка стара.
Пеперуди. Дим. Комин.
Припев неповтарян.
Бавно досънуван сън
и петно от вино.
Цвете и море без дъх.
Живи под лавина.