Sep 22, 2010, 7:49 PM

А на мен ми е вече през х.я... 

  Poetry » Other
628 0 5

(по Юличь)

Ако портата, този път, не отвориш
и по двора стъпки не чуя,
може някой друг да разстроиш,
а на мен ми е вече през х.я...

Със съседа, Тъгата, на стълбите
ще изкара на Душата хастара... 
а в дома ти със Мрак е изпълнено...
Тази приказка... Толко' е стара...

Ще ми звъннеш, след месец и нещо...
Кадифен е гласецът ти... Свят е...
Ще ми стане в Душата горещо,
а е, всъщност, снегопад посред лято...

От цветя някой лев ще изкарат...
Аз напипвам тютюна във джоба...
Тя, цигарата, е любовница стара...
Димът пише, че над мен е прокоба...

Ще звъня в своето глупаво минало...
Ще преглеждам на Самотата витрината...
Пак ще плащам за нещо Изстинало...
Пак ще мамят очите ти, сините...

Ако портата този път не отвориш
и по двора стъпки не чуя...
Може някой друг да разстроиш,
а на мен ми е вече през х.я...


© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??