Кога изгубихме се в делника,
в безличното безмълвие - стопихме се.
Помрачиха се усмивките. Надеждите.
Домът утихна в отчуждение.
Прегърнали суровото мълчание,
очите ни се вглеждат в мрака.
Угасихме обичта... със равнодушие.
Убихме я! А някога, така я чакахме!
© Здравка Бонева All rights reserved.