Aug 25, 2007, 2:24 PM

А ти? 

  Poetry
634 0 3
Стихотворението е посветено на всички хора, намерили щастието в живота си, доволни от това, което имат и това, което са направили. За всички онези, които намират радост и в най-малките неща и не търсят нещо голямо, което да им оправи настроението. За тези, които вярват в чудеса и тези, които сами си ги създават.


Аз летя. А ти летиш ли?
Сред лилавите облаци, пропити с дъх на парфюм.
Над полята зелени и нежния шум на вълните морски, солени.


Аз се смея. С мен ще се смееш ли?
Сред палячовци оплезени, облечени в цветен костюм.
Сред цветята, нехайно разпръснати и след смешния филм с вкус на бонбонен,
разтапяш се в устата, локум.

Аз крещя. Нима ще ме спреш?
Сред звуците на космическа мелодия,
зареяна в дъга от ноти.
Сред тътена на кръв във вените и рапсодия, написана от музикални роботи.


Аз пея. Ще ме заглушиш ли?
Сред омайния мирис на свежо пране, сред гърмежа на топове и звук от отрязани криле
... се разтапям и не във реклама на Ариел, а в живота свой с наслада се потапям.

Аз обичам. Не ме гледай странно.
Сред топлите нюанси на пролетните цветове
и песни на отпътуващите птици.
Аз обичам всяко малко зрънце жито и всеки стрък слама,
отнесен от вятъра до непознати светове.

Аз мечтая. А ти стъпваш по земята
сред приказките за принцове и принцеси,
сред детското въображение и зелените завеси,
сред майчините ласки и бащините грижи,
купола на радостта и любовните копнежи.

Аз се наслаждавам, а ти защо ми се мръщиш?
Сред дъха на тревите пресно окосени и радостта на децата
с внимание удостоени.
Сред звуците на всяка нова песен и на всяка усмивка, сред
емоциите на любовната радост и удоволствието от нова придобивка.

Аз живея, а ти така си мислиш.
Сред тълпата тъжна и с грижи обременена, сред песента на камбана
със скръб напоена, сред всеки стон и всяко дихание,
за всяка радост и всяко мечтание.

Аз тичам, а ти още ли се колебаеш?
След всичко изживяно, тръгвай с мене сега!
Светът не ни чака, Светът с тебе и мене живее, Светът изживява деня!
Не ме гледай учудено, странно, с очи ококорени, две.
Тръгвай с мене по-бързо, Светът е прекрасен, дете!

© Хриси All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Чувстваш. И пееш неповторимо. Браво!
  • Хех,мерси.Не бих нарекла това,което ми трябва точно последователи,но,да,всеки се радва,когато това,което пише се котира добре.
  • Хубава концепция, завладяващо до някъде. Дано намериш повече последователи
Random works
: ??:??