Aug 28, 2020, 10:43 AM

А утрото е сламка за самотника... 

  Poetry » Love
371 2 2

Потънали в сумрака на нощта,
бодат очите от  очакване,
и всичко е тъга, а утрото е сламка
за самотника, говорещ си с луната
и търсещ сред милиони нея,

единствената, своята звезда...

 

И само вятърът листа брои,

и шушне думи неразбрани,

полегнала тревата спи

блажено в сън за вечно лято

преди сланата да я стресне

и пробуди рано-рано.

 

Затваряш страницата бяла,

от скрити съ́лзи натежала

сърцето счупено събираш,

и стъкълцата пак редиш;

и никой не разбира как пак

си цял, дори и да кървиш.

© П Антонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??