Jul 3, 2012, 1:02 PM

* * * 

  Poetry
640 0 1

Кажи ми, облаче, защо си толкоз бяло,
къде пътуваш вечно?
От приказки и обещания съм остаряло
и да чакам ще е грешно.

Прекрасно слънчице, как толкоз грееш,
отде намираш тези сили?
Събирам тъга и молби от всяка свещ,
подкрепят ме душите мили.

Хей, луничке, ами ти защо не спиш,
как светиш, а не гориш?
Твоето сърце отразено в мене диша,
от очите светя, сам ти ме твориш.

Море, защо се пениш и все шумиш,
с вълни брега рушиш?
Песента ми е да се бориш, да не стоиш
и като брега да се гушиш.

Ручейче, как:  Ту пресъхваш незнайно -
ту ромолиш с векове?
В природата няма нищо трайно -
то е само във вашите умове.

Вятърчо, не мога да те разбера,
хем тих - хем лоша стихия.
Не спирам да гоня любовта,
със нея не стихвам, с нея се крия.

Ами ти, приятелю, защо се смееш,
въпросите ли ми са смешни?
Не, любознателю, отивай да живееш,
сам ще научиш, че това е спешно.


Vacuum

© Влади Мир All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Оригинално! Хареса ми най-много отговора на вятъра. А на финала усетих самоирония. Поздрави!
Random works
: ??:??