Абадон
Пред бездънната бездна,
когато накрая самотен застанеш
и молитва празна, безплодна
към Бога страстно подхванеш
спомни си тогава за мене
и за моите дарове,
припомни си себе си
и грешни си блянове…
Те при мен те доведоха,
за да станеш нещо велико, красиво,
но и на робство също те обрекоха
и сега си нещо грозно и сиво.
Наместо кесарски венци
глава ти славно да кичат,
сега си просто една кукла на конци,
която всички горчиво отричат.
Но аз ще ти дам свободата
да получиш мечтаното отмъщение
-в замяна ще почиташ Сатаната
и ще отичаш Христовото Възкресение.
Сега си повторно сътворен,
но по мое точно подобие
и дълбоко в теб е затворен
духът на изконното възмездие.
С него руши и убивай
света и душите човешки
-всички на вечно страдание обричай,
докат береш плодовете от своите грешки.
Накрая докажи, че си вече достоен
да заемеш моето място,
да поведеш с вика си боен
морето от демони, черно и бясно,
и тогава със тъмните рицари
ще яздиш във вечен синхрон
и прилични на варвари
ще превземете Божия трон,
докат хорски гробòве поглъщаш
и земята в пепел превръщаш
точно като същински Абадон!
Кристиан Дочев
3-ти Юни, 2015г.
© Кристиан Дочев All rights reserved.