Apr 4, 2012, 12:02 PM

Абитуриентско 

  Poetry » Civilian
764 2 17

АБИТУРИЕНТСКО

 

Вземи юздите на живота си и знай -
във него има пътища различни
и всеки лесен път ще обещава рай,
ще те примамва, но ще е безличен.

 

Не се плаши от трудните пътеки,
защото те ни водят към върха!
Малцина са по тях! Не тръгва всеки,
а само победилите страха!

 

И само тези, дето са готови
да носят храбро трънени венци
и да разкъсват своите окови.
По тях вървят родените бойци!

 

Бъди боец и смело поеми нагоре,
миражите за други остави!
И не, не спирай, даже да си морен!
Пътека ако няма - направи!

04. 04. 2012 г.

Русе

© Румен Ченков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??