Mar 19, 2019, 10:28 PM

******:) 

  Poetry
238 0 0

кокиче, минзухар, слънчеви лъчи
бавно разтапят снежните следи
синьото сияние предвества радостта
ето я задава се пролетта

 

но най -напред ще мине Тя
най-влиятелната баба
Марта се зове 
и за здраве с усуканица ще Ви повърже

 

ще разпръсне благодат
върху шарения свят
с цвете ще повее земните коси
северният вятър за да си върви

 

но... изведнъж ще се ядоса
и да покаже, че е веща по въпроса
за 8 март ще завали
снежни преспи за обичаните ни моми 

 

розите ще скрипнат в студ
ледът ще ги обвива като луд
страх обзе изнежената мъжка душа
наточила мускули за вечерта 

 

е, южнякът се смили
доволен от снощните хвалби
от обясненията в любов на колене
и с изгрева всичко бе красиво като синева насред поле 

 

събуди се вълшебният свят
пчеличките хвръкнаха пак
всичко красиво в цвят избуя
пролетно е и на пролетта

 

© Всемнелюб All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??