Jul 31, 2014, 10:06 PM

* * * 

  Poetry
376 0 0
Далеч съм аз от толкова години,
напуснах с мъка родната страна,
но една ме сила ден и нощем вика,
силата на майката земя...

Немил-недраг по чужди порти скитам,
продавам кървав труд така,
че вместо с радост моята трапеза
е пълна с болка и тъга...
...
Да се върна само аз се моля,
да прегърна майка и баща,
да целуна моята любима,
да помилвам двете ми деца...

Върнете се години славни
там под родното небе,
дето с моите другари,
биехме,като едно сърце...

Ала далеч са тези времена,
остана спомен празнота,
но моля се поне, като умра
да си почина сладко в родната земя.

© Боян Дочев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??