Oct 18, 2009, 11:55 PM

Ах, когато си на шест... 

  Poetry » Other
527 0 1

 

 

 

 

Ах, когато си на шест...

Ах, когато си невинен
ти не знаеш що е срам,
нито болка от разлъка,
нито корист, нито свян!
Ти зелен си и си светъл
и не зърваш в свойта длан
нито слабост, нито мъка,
ни трагичния си сан!
Ах, когато си невинен,
всяка сутрешна роса
носи с всяка своя капка
нова сбъдната мечта!
Тя пред тебе път усилен
не простира със ръка
и не крие нито клопка,
ни измама, ни лъжа!
Ах, когато си невинен,
ти не си разколебан,
не избираш път обърнат,
не избираш да си сам...
Ти си пазен и закрилян,
все обичан и разбран,
чист, облечен и обгърнат
от грижовности и плам.
Ах, когато си невинен,
нямаш опит със жена,
не горял си в любовта ù,
ни в жестоката ù чест.
Ти - от приказка изваден -
само пламък си в дъха ù.
Ах, когато си невинен,
ах, когато си на шест...

 

 

 

 






© Александър Тодоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??