May 22, 2007, 10:02 PM

Ах, колко е красива 

  Poetry
858 0 8

Ах, колко е красива тази китка

под прозореца! Надвесила е тежкия си цвят,

над локвата разстелена и плитка...

В мокрото й огледало съзира целия си свят!
Червената й рошава прическа
е модерна - пропити гъсти кичури пламтеж!
По-дъхава е във оазисната треска-
под хладния, ръмящ над пламъците скреж!
Ах, колко ще е още по-красива
под небето след този дъжд, когато е лъчисто!
И бавно, лист по лист ще си отива-
там долу -  върху спомена за отражението чисто!

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??