Nov 25, 2004, 4:02 PM

Ах,този час 

  Poetry
1049 0 5

Ах,този час

Минава полунощ.
Ах,този романтичен час!
Минава дванайсет,-
и какво от това?

Сбогом, любима моя!
Сбогом тъмен, софийски свят!
Сбогом на всички, казвам,-
мисля, че добре пийнахме!

Минава полунощ.
Ах,този романтичен час!
Няма смисъл да чакаш двеста и осемдесет,-
ясно е - ще се шляем!

Сбогом мила,
сбогом живот,
тази нощ пак ни набутаха,-
мисля, че трябва да умрат!

Сбогом,трамваи,сбогом!
Пак ни оставихте по пейките!
Сбогом Евгени, сбогом,-
мисля, че трябва да протестираме!

Минава полунощ.
Ах,този романтичен час!
Някакъв тип ни заплашва със нож,-
ах,този романтичен град!

Сбогом на онзи миризлив професор,
сбогом на тлъстите крави от учебен отдел!
Сбогом,моя превзета,софийска любов,-
мисля, че трябва да се разкарам!

Бай,бай Здравко,
бай,бай Тодоре,
здравей Витоша,-
мисля, че трябва най-сетни да изригнеш!

Бай,бай,всичко,което ме влудяваше!
Мисля, че трябва да ида някъде,
мисля, че трябва да се махна от лудницата!
Бай,бай стоЛице,бай!

Иди при пластичен хирург,
иди после на психиатър,
ще те чакам някъде,
някъде в този джаз!

© Ясен Крумов- Хенри All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Винаги ми е било трудно да поставям оценки,ама как се оценява една душа,която е усетила нещо и го е написала ,освен по един начин"уникат"!!!
  • Те си..............УНИКАЛЕН! По някога ми се иска да те познавам.Кой си ти?7+
  • Всеки несъвършен,незавършен,просташки,или .... текст, е моето виждане!Това е всичко.
  • Шегуваш ли се? Ти си най-добрия в този сайт и ме вдъхновяваш. Благодаря, трябва да кажа аз!
  • Оливър смята, че Марина е прекалено мила с него, но и благодари от сърце!
Random works
: ??:??