Jul 13, 2012, 2:00 PM

Ай, сиктир! 

  Poetry » Humour
627 0 2

"Не мога" аз сега без телевизора да спра.

Гледам и се чудя на Ферхунде 

как по цял ден интриги може да плете.

Леля Хайрие готви манджите добре.

Али Ръза със старостта се бори

и не може да говори.

Неджля и Лейля две сестри, 

взимаш ти едната - другата я удари.

"Не мога" аз сега без "Перла" да следя.

Мехмед обича там Инджи, 

известна още като Сапунджи.

Никой не знае кой кого ще надиграе.

Майки гледат в захлас

и загарят манджите от раз.

Тези турски сериали 

хоби са на всички баби.

Всеки ден по сто пъти ги дават,

но без да осъзнават,

че това е върхът на глупостта.

Докъде ще стигнеме така, тук, в нашата страна.

Истината те показват, 

да бе, да - никой не може да ме убеди в това.

Аман от турски сериали 

и от техните реклами.

От екрана да се спрат

и от ефир да се свалят.

Мили хора, не се сърдете,

а навреме се вразумете!

Да покажем сега  

неща от нашата страна!

 

© Теодора All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Kaзала съм си мнението просто за сериалите , но явно не сте разбрали ... но все пак приемам и вашето мнение
  • Теди, сори, че не го прочетох докрай , но това , което видях през редовете, ме притисни Казваш "Аман от турски сериали", а им знаеш перфектно имената... Няма какво друго да коментирам
Random works
: ??:??