Apr 9, 2013, 9:43 AM

Ако днес ме отхвърлиш... 

  Poetry » Love
1827 2 10

Ако някой ден решиш да ме потърсиш

(надвил и себе си, и свойте страхове),

не тръгвай пътьом без да се прекръстиш!

Не тръгвай сляпо, без да знаеш накъде.

В торбата си носи и хляб, и риза.

Със здрави ремъци обущата вържи.

Бъди готов в самия ад да влизаш.

Бъди готов да стискаш зъби. Да боли.

Пред тебе всеки път ще криволичи -

тогава трябва да си смел и издържлив!

Да молиш за това - да си обичан.

Да правиш всичко за това - да си щастлив.

Ако някой ден решиш да ме намериш,

знай, пътят ще е дълъг. Свил юмрук,

навярно ще се луташ, ще трепериш...

Но аз ще съм далеч... 

                                       А днес съм тук!

 

© Васка Мадарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??