Dec 18, 2012, 2:02 PM

Ако имах... 

  Poetry » Civilian
663 0 8

АКО ИМАХ...

 

Ако имах магическа сила,
бих раздавал подаръци аз:
на децата любов и закрила,
а на мъдрите сила и власт.

Милозливо сърце на богатия,
на бездомника късче подслон,
на самотника обич и щастие,
на сирачето майка и дом,

на безпътния цел и посока,
на бедняка аз здраве ще дам.
На неверника вяра дълбока
и пътека към Божия храм.

На нещастника вътрешна воля
да направи щастлив своя ден.
Изцерил бих за миг всеки болен,
всеки, който от друг е ранен.

Но надежда на всички бих давал,
че добро носи всеки от нас
и че никого Бог не оставя
в най-щастлив и в най-тягостен час!
18 декември 2012 г.
Русе

© Румен Ченков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??