Apr 13, 2017, 1:15 PM

Ако имаше цвят любовта 

  Poetry » Love
440 5 17

Ако имаше цвят любовта,
би разцъфнала в бяла премяна.
И под светлата пълна луна
тя за дявола би се венчала,

за да кацне със бели криле
във душата, на който не вярва.
Да топи с своя дъх ледове
и надежда на всеки да дава.

Бяла роза закичила би
на ревера на тъмната вечер.
И в небето би спряла звезди,
за да вярваме в светлото вечно.

Би се молила, вплела ръце,
да пребъде в съдбите човешки.
Да я има във всяко сърце.
Силна.
Истинска.
Бяла.
Утешна.

© Деница Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??