Ако можех да бъда звезда,
за последно изгряла в небето,
бих достигнала твойта горда душа,
лъч от обич бих забила в сърцето.
Ако можех да бъда вълна,
силна, мощна, родена в морето,
бих приела образ на горда жена,
но запазила в мене детето.
Ако можех да бъда сълза,
във очите ти бих оживяла,
в капка сол от греховна душа
във сърцето ти бих се разляла.
© Живка Георгиева All rights reserved.