Ако намериш птичка,
паднала в калта.
Не я оставяй
да умре,
вземи я внимателно
в своите ръце.
Не й давай
веднага трохички,
от тях нямат нужда
ранените птички!
До лицето си я доближи,
дай й топлина.
И като се съживи,
опитай да лекуваш,
прекършените й
...крила...
© Пепа Деличева All rights reserved.