Ако някой някога...
Ако някой някога, случайно,
на гледачки повери
бъдеще да му предскажат
и за това да им плати,
явно нещо е прещракал
или глупост го мори.
По-добре да се напие
и да легне да поспи.
Като стане, отпочинал,
да разпита и реши
трябва ли пари да дава,
а след туй да се черви.
Астрологията пуста
много глупави глави
е превърнала във дини,
а притежателите им - в овни.
Дават ли пари за врачки,
значи явно са си будали.
© Петър Петров All rights reserved.