Jun 30, 2007, 7:06 PM

Ангела на смърта 

  Poetry
616 0 5
        Минават дните и годините, отива си младостта и идва старостта.
        През времето безкрайно се раждат хиляди неща.
        Слънцето огрява нашите сърца и те светят в старостта.
        Идва онзи тъмен ангел със сърп в ръка, за да ни отнеме живота.

        Отиваме си от този свят и нищо не остава, освен любовта.
        Завръщаме се там, във вечността и се раждаме в светлина.
        С коприна вадят душите ни ангелите на смъртта.
        А сърцата ни пазят в нежността...

        Мълчанието е нашата красота, а смирението е негова украса.
        Затова аз нося тези дрехи от коприна, за да мога да блестя.
        Злато и сребро сияят в моята бездънна душа, за тях аз трептя.
        Думите се леят като бисери, но няма кой да ги събере.

        Събрах аз всичко това и полетях над нощта.
        Търсих на кой да ги подаря, но открих самота.
        Няма ги крилете ми вече, защото я няма любовта.
        Но аз я открих в себе си, затова отново ще полетя.

        Знам, ще дойде ден, в който ангела ще е при мен.
        Тогава няма да ме е страх, защото съм обичал  всички аз.
        Какво са живота и смърта, без любовта?
        Има само красота и тя никога не умира.

        Ние откраднахме обичта от ангели и феи.
        Ние сме малки зрънца светлина, която мрака иска да погълне.
        Но ние сме и капка от океана Истина, който никога непресъхва.
        Затова няма защо да ни е страх от ангела на смъртта.

© Бен Ар All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Знам, ще дойде ден, в който ангела ще е при мен.Тогава няма да ме е страх, защото съм обичал всички аз."- прекрасно е! Стилът ти на писане е неповторим!Свалям ти шапка!
  • Невероятно красиво и много оригинално.
  • БЛАГОДАРЯ ВИ
  • Харесва ми... интересно стихче, а си още толкова млад... човек да не повярва. 6 от мен и все така.
  • " А сърцата ни пазят в нежността..."

    Хубаво пишеш,поздрав!
Random works
: ??:??