Jul 17, 2023, 3:23 PM

Апостоле 

  Poetry » Civilian
168 1 2

На този ден във летен зной
във свят на власт и злоба,
една душа, един герой,
дошъл, да ни направи хора....

 

Като звезда за нас изгрял
и с лъвския си скок ни водил,
във всяко кътче и заслон,
проводил смели воеводи.

 

Да сбъдне наща свобода
не знаел ни сън, ни умора,
да бъде в мрака светлина,
та роби, да възкръснат в хора....

 

Мълчи...а сините очи
ни гледат строго от портрета,
и няма българин...почти...
да не оплаква рожбата ни клета.

 

Отново днес, след толкоз дни,
във свят на власт и злоба,
Апостоле пресвят, прости,
не се обръщай в гроба!

 

 

 

© Сиси All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ти!
  • Много ми хареса, особено поантата! Такава трябва да бъде истинската поезия, в която освен преклонение пред Него, трябва да се запитаме къде сме ние, и какво сме дали за страната си...
Random works
: ??:??