А П Р И Л
Плисна в прозорците
слънце април.
Грее дъгата в стъклата.
Вятър танцува
моряшки кадрил.
Пее реката в душата.
Полет на дух
и на птичи крила
дръзна да смае безкрая.
Зимата гостенка
тук е била.
Спи пред вратите на рая.
© Мария Панайотова All rights reserved.