Sep 4, 2019, 9:36 AM

Април завинаги 

  Poetry » Love
747 0 0

Днеска е сряда. Шум на терасата.

Домът сякаш увит е със плюш.

Свърши се август - гол и прекрасен.

Трябва ли нещо си още?!

 

Ягоди късне в мите чиния.

Меки, податливи са устните.

Мерим си времето, не сме от тия,

дето ни назад ни напред им е вкусно.

 

Нека навек презряло е лято

и небето нека синее.

Гола жената - тиха и свята 

радостна нека да пее.

 

Нека наоколо хризантемени думи

звучат от този сойто е пил...

Веч е септември, а помежду ни

завинаги остава април...

 

Влюбено нека завинаги гледа

с очите си възрастен мъж.

И от тях нека вали със нега 

живителен, напоителен дъжд.

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??