Oct 18, 2009, 10:45 PM

Аромат на цъфнала череша 

  Poetry » Love
1078 0 5

Аз скитах по света, за да те срещна,

пребродих ниви, плувах в океани...

Със аромат на цъфнала череша,

ти нежно приземи се в мойте длани.

 

С крилата си запърха край сърцето ми

и бавно се понесох с твойта пролет

към висините ясни. И в небето ти

простор открих за дивия си полет.

Душата ми за тебе се отвори

като цветче в градина. Сутрин под росата

разбивах всички клетки и затвори,

а вечер тихичко се свивах под земята

и търсех топлината на очите,

дарили ми живот след толкоз време

и пресушили оня извор на сълзите -

тоз, който тегне като бреме.

А как да те оставя да си идеш,

проклинайки сърцето си разбито?

И цветето от корен да изтръгнеш,

да го оставиш със сълзи пропито?

 

Аз скитах по света да те забравя,

но ароматът ти на цъфнала череша

до днес ме кара всичко да направя

с очите ти красиви да се срещна...

© Кристина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??