Sep 28, 2020, 12:00 AM

Артиста... 

  Poetry » Phylosophy, Free verse
273 0 0

Артиста...

 

Опитаха се да осакатят песента му,

да откъснат труда от ръцете му,

да стъпчат и да изпразнят сърцето му,

да изхвърлят в огъня творбите му,

да отнемат звездите от мечтите му,

да загасят светлината в световете му-

злите и завистливи езици....

 

Но няма да могат да заглушат артиста,

няма да могат да го замълчат!

Той е човек - на земята и небето.

Истински е, отвътре маски не носи.

Той носи в душата си светлина

и доброта, които те не притежават...

Благородство. Тиха, но несметна смелост,

които остават във вятъра и вечността....

 

Могат да го раняват отново и отново-

тези толкова нещастни и загубени хора,

но той ше възкресне, ще възкръсне

като феникс от пепелта отново. 
Ще се изправи и ще полети пак.

А крилата му ще бъдат низ от сълзи.
Защото живее, за да твори и обича.

А песните му ще влюбват хората...

 

 

 

 

© Лили Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??