Един Човек, един герой, няма го вече,
излетя за последен път той в ноща.
Поклон пред делото ти добри човече,
за родината загина, за твоята страна.
Ти като орел летеше, бдеше от небето,
да е спокоен съня ни и на твойте деца.
Една любов между самолета и сърцето,
загина в служба и остави след себе си следа.
Ти бе летец Ас, най-добрият сред добрите,
за теб е залпа славен от хиляди дула.
Покланят ти се и на България войските,
пред твоя подвиг, пред твоята саможертва.
А твойте деца ще гледат тъжно към небето
и там ще те видят, ще свети ярко твоята звезда.
Душата ти е там високо но остави си сърцето,
а те ще се гордеят със своя смел баща.
© Валентин Миленов All rights reserved.