Aug 31, 2018, 3:24 PM

Август... 

  Poetry » Authors song
858 2 4

Август…

 

                          На мама

 

През август мигат цветни светофари,

в денят на мама тихичко вали,

а мидите в ръцете ми прибрани,

напомнят за морета и луни.

 

Небето се разстила като песен,

изпраща лятото с усмивка на уста,

сънува разлюляно златна есен,

по светлите пътеки на ума.

 

Търкалят птици своите успехи,

по жиците проблясва светлина,

обличат ветровете нови дрехи,

магически се втурват през света.

 

У мен покълват вяра и утеха,

заспивам сгушена във любовта,

усетила цената на успеха,

разпервам свойте огнени крила.

 

Във спомени потапям сетивата,

по някакви забравени лъчи,

обгърната докрай от синевата,

душата ми се сплита и мълчи.

 

Снагáта ѝ във сънища откривам,

прошепваме си тайни и мечти

и камъче във шепите си скривам -

безмълвие от нейните следи.

 

Прелиствам с нежност бяла календара,

копнежите изпращам със очи,

а после във далечното поспряла,

се сливам със вълшебните звезди.

 

30.08.2018г.

Елица

 

© Елица Георгиева All rights reserved.

Стихчето е посветено на моята майка.

Ако беше жива днес, щеше да навърши 64 години.

За съжаление тя си отиде много младичка, само на 36,

преди цели 28 години…

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ви сърдечно, момичета, за топлите и съпричастни думи...
    Тези чувства е трудно да се описват, но е хубаво да опитваме и да градим мостове с отвъд, там където... звезден полет някой ден ни чака...
    Имайте хубави дни през целия септември!...
  • Красиво посвещение... Познавам тази болка, мила Ели!... Може би някой ден ще бъдем с майките си отново...
  • Красив стих, за най-любимата. Светлина по пътя й!
  • Съчувствам...
Random works
: ??:??