Aug 6, 2022, 8:09 AM

Августовско ехо 

  Poetry
216 3 4

Отвсякъде дочувам твойто ехо,

във всяка глътка въздух ти трептиш.

Ех, август – в Слънцето ли си се врекъл,

изящество навсякъде твориш!?

 

Откривам те в потоците пенливи,

в полетата отрупани с цветя,

във песните на птиците игриви,

в загадъчната лунна светлина.

 

Откривам те и в изгревите пресни,

и в залезите мамещи с разкош.

Пейзажите ти парещо приветстват

с вълшебната, с магичната си мощ.

 

Оставам в плен на сладка орисия –

омая от хармония и страст.

Недей, не тръгвай, искам да те пия

и вечно да остана в твойта власт!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ви, Краси, Силве, Иван! Поздрави и да имате прекрасен август!
  • Браво, Данаил! Имаш прекрасна лирика! Моите поздравления!
  • Браво! Какво хубаво описание на Август!
  • най-бързо минава хубаво прекараното време
Random works
: ??:??