Sep 30, 2011, 7:45 PM

Автопортрет с усмивка 

  Poetry
891 0 17

Да съм тъжна - не стига ми време,
че съм нервна - е, не е беда...
Пренареждам житейските схеми,
а пак чувам на Господ смеха.

И с инат на осел се захващам
ред да сложа в делата си трудни,
всички остри проблеми да смачкам,
те растат като гъбите... Чудо!

А пък делникът - клоун напудрен
с дяволита усмивка ми смига:
"И защо точно днес, а не утре?
Я се спри, не бъди шушумига!"

Нито ред, нито край - въртележка...
Личен избор, късмет, изненади...
Но пък казват - които лудешки
през живота препускат, са млади.

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??