На Джеси,
която тръгна с мен заради пътя.
Автостоп, нощен стоп,
полунощно очакване.
Автостоп без паспорт
и без виза за някъде.
Само път, нощен път
и шофьори намръщени -
черни сенки летят.
Нямаш право на връщане.
Нямаш право да спреш.
Във асфалтови релси
дните си, без да щеш,
вече здраво оплел си.
Автостоп, нощен стоп,
неочаквано спиране.
После - сбогом, живот,
и към Рая стопираме.
© Росица All rights reserved.